супер СТРУКТУРА - АКАДЕМИЈА

Изложба радова студената друге године Мастер академских студија насталих у оквиру модула М6.1. Студио: супер СТРУКТУРА-АКАДЕМИЈА (в. проф. др Драгана Васиљевић Томић) и М6.2. Семинар: ЛАНДСЦАПЕ, СТРУКТУРА И ИНФРАСТРУКТУРА (в. проф. др Драгана Васиљевић Томић, доц. др Ана Никезић)

Свечано отварање петак, 24. мај 2013, у 18.00 часова.

Уметничка галерија Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“,
Булевар краља Александра 71.

 „Дигитализација наше реалности склона је изједначавању актуелног и виртуелног. За архитектуру то је можда више од модерног док је за књиге то онај свет идеја одувек. Ништа необично у томе да је намера повезана са веровањем и жељом. Но, како год видели потенцијал савремености да обликује наше идеје о нашој реалности, не можемо се одрећи улоге која нам по природи ствари припада. Одлука о учествовању већ је учествовање, идеја о књизи већ је књига, пројекат већ је архитектура, студент архитектуре већ је архитекта. У том смислу изложбу која је пред нама можемо видети као свет наше реалности у којем смо саградили управо оно што смо желели јер смо могли да желимо, јер смо желели да можемо да пожелимо:књиге велике као куће.

Остаје нам да у времену које следи населимо 'слепе мишеве' да чувају књиге, као оне у најстаријим живим библиотекама, и тиме обезбедимо свет који смо сами пројектовали.“

др Владимир Миленковић

Универзитет у Београду

Архитектонски факултет  у сарадњи са Универзитетском библиотеком "Светозар Марковић" 

24 - 05 - 2013