Интернационални дан игара у Универзитетској библиотеци “Светозар Марковић”

Универзитетска библиотека “Светозар Марковић” учествује у интернационалном дану игара 15. новембра 2014. Библиотеке су одавно престале да буду само места где се окупљају љубитељи књиге већ креативни простори где се окупљају млади и они духом млади који деле слична интересовања, ради играња, дружења, размењивања идеја и стицањa нових сазнања и вештина на креативан начин.

Пре шест година је покренут пројекат Интернационални дан игара у вашој библиотеци (International Games Day @ your library ) коју воде је волонтери из целог света под покровитељством Америчке асоцијације библиотека и у сарадњи са Нордијским даном игре (Nordic Game Day) и Аустралијским удружењем библиотеке и информација (Australian Library and Information Association). Циљ овог пројекта је да се путем својих библиотека  заједнице  повежу кроз остваривање образовних, рекреативних и друштвених вредности свих врста друштвених игара.

 

Ове године International Games Day @ your library се одржава суботу, 15. новембра. Србију ће са великим задовољством представљати  Универзитетске библиотека “Светозар Марковић” која ће понудити занимљив садржај. Заинтересовани могу да се пријаве на Minecraft Hunger Games Tournament, за који има два слободна места и Global Gossip Game, нову и веома занимљиву игру у којој је број учесника неограничен, а траје само пола сата. Ова игра се базира на нама познатој игри “глувих телефона”, али је у знатној мери измењена и прилагођена мало старијим ученицима-студентима.  Окружна библиотека Ен Арбор из америчке државе Мичиген обезбедила је софтвер за Minecraft Hunger Games турнир. У част трећег дела филма Игре глади чија премијера се одржава недељу дана након овог турнира је конципиран турнир - у суботу у 15 часова наши играчи (Дистрикт 11) играју против играча из других библиотека, а уколико победе у својој групи, играју финале које ће се одржати у 22 часа.


У сарадњи са Америчким кутком организујемо играње креативних друштвених игара у просторијама библиотеке у суботу 15. новембра од 10 до 15 часова, придружите нам се.