Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!
Читальный зал Отдела национальной литературы
Радно време
понедељак – петак 8.00 – 14.00

Број места: 8.

Локација: Бирчанинова 24, Дом Војислава М. Јовановића.

Контакт
T: 2646114

Коришћење и позајмица
Публикације и грађа из рукописне заоставштине Одељења за народну књижевност користе се само у читаоници одељења - Дома Војислава М. Јовановића.

Фонд Одељења за народну књижевност чине и књиге и часописи из народне књижевности, који се набављају поклоном, куповином и разменом. Посебну библиотеку Војислава Јовановића чине 6.292 свеске личне библиотеке, а највреднији њен део представљају зналачки набављане збирке и студије о народној књижевности. У фонд су укључени и рукописна заоставштина дародавца (са аутографима, исечцима, исписима, преписком, личним документима), више од 1300 фотографија, 22 фотографске плоче, намештај и лични предмети дародавца.

Више о Фонду народне књижевности. (линк иде на времеплов>колекције>народна књижевност)

У читаоницу је забрањено уношење хране и пића.