Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

ПРЕПОРУЧЕНИ ЛИНКОВИ

Базе података

 

Google Scholar
http://scholar.google.com
Део базе података највећег светског претраживача Гугл који обухвата садржаје научног и стручног карактера из свих области. Садржи и линкове на пуне текстове уколико су доступни преко КоБСОН-а или су слободно доступни свима.
Упутство за претраживање

NASA Astrophysics Data System Abstract Service
http://www.adsabs.harvard.edu/
Библиографска база података са линковима на пун текст дела укључених чланака из области астрономије, астрофизике и физике.

CiteSeer
http://citeseer.ist.psu.edu/
База података која обухвата литературу из области рачунарских и информационих наука, са линковима на пунне текстове.

ArXiv
http://xxx.lanl.gov/
arXiv је сервис који прикупља електронске верзије пуних текстова радова из области физике, математике, нелинеарних наука, рачунарских наука и квантитативне биологије.

Medline
http://www.nlm.nih.gov/databases/databases_medline.html
Највећа светска база података за медицинске науке. Садржи и линкове на пуне текстове чланака у часописима за које је плаћен приступ за академске установе у Србији или су бесплатно доступни свима у свету.

Agricola
http://agricola.nal.usda.gov/
База података из области биотехничких наука коју на основу свог фонда прави Национална библиотека за пољопривредне науке САД.


Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:09

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354