Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

ПРОЈЕКТИ

Уметнички центар


(Не)Виђена Србија

(UN)SEEN SERBIA

 

Јозеф Брож - Саша Чолић

 

1 – 10. јун 2011.

отварање 1. јуна 2011. у 19 сати

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“

Булевар краља Александра 71, Београд

 

Један од нас је професионални фотограф, други је страствени непрофесионалац. Ипак, када смо се први пут срели пре годину дана, одмах смо открили да имамо доста тога заједничког и да можемо да оплеменимо један другог иако гледамо кроз објективе из различите перспективе. Обојица живимо у Србији (један од нас само привремено), у држави у транзицији, пуној боја и контраста, где се традиција и нове навике стално преплићу. То је разлог због којег смо одлучили да покушамо да прикажемо нашу сличну а истовремено и различиту перцепцију реалности, показујући своје фотографије јавности на прилично необичан начин, повезујући две фотографије у кохерентну целину.

Јозеф Брож
Дипломата по професији. Рођен 1959. год. у граду Ледеч над Сáзавоу у Републици Чешкој (тада Чехословачка). Дипломирао 1983. године на Катедри за историју и Катедри за руски језик и књижевност на Филозофском факултету Карловог универзитета у Прагу. Предавач на Економском факултету у Прагу од 1983. године. Дипломата у Министарству спољних послова Републике Чешке од 1994. године (мисије: Осло, Рим, Брисел, Београд).

Изложбе: Позната и непозната места у Републици Чешкој (Рим, Валета, Монте Порцио Катоне, Фиренца, Палермо, Кава де Тирени, итд – 2003-2005), Белпаесе очима чешког дипломате (Рим – 2005)

Саша Чолић
Документарни фотограф из Београда, рођен је 1980. године у Горњем Милановцу. Пре фотографије студирао је на Шумарском факултету у Београду. Своју професионалну каријеру започиње 2005. као фотограф на броду путујући северном и јужном Америком. Након три године напустио је крстарење бродовима. Његова страст је документарна фотографија. Радио је у неколико дневних листова где се кроз фотографију бавио документовањем друштвених и политичких питања која дефинишу наше време. Критичко око и интиман однос према субјектима које фотографише су типичне за његов рад.

 


 

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:08

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354