Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

ПРОЈЕКТИ

Уметнички центар

ПА... МОЖДА
И НИСМО
ДВИЈЕ

     
  Милена Бакмаз
и Сања Латиновић
   
   

представиће се 1.06.2010. у Галерији УБСМ са 5 циклуса фотографија, којима варирају појам акције и покрета. Размену креативних процеса користе као платформу на којој долазе до финалног резултата – интерактивност, која је кључна и неопходна за довршење њихових појединацних пражњења. Једна од њих шири поље скулпторалног рада елаборирајући (динамизовање тела) појам покрета у простору, док се друга премешта на раван менталног, бавећи се корелацијом inside-outside. Визулено изложба наставља да прати присуство два дела једне целине, користећи се стратегијама комплементарних бинарности: (монохромност коју граде две не боје) светло – тамно, (контраст различитих тактилности) транспарентно – пуно. Да би се на крају вратиле на сам почетак, контрадикторности назначеног у називу… Испуњењем свог времена у вакууму.

Јелена Вељковић

       
   
   
         

 

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:08

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354