Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković "
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

Edukacija - Arhiva

Akreditovan kurs

Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ je, Odlukom Narodne biblioteke Srbije od 30. 12. 2013. godine, akreditovala program Informaciona pismenost u bibliotekama: komercijalni i nekomercijalni elektronski izvori informacija kao deo stalnog stručnog usavršavanja u bibliotečko-informacionoj delatnosti za 2014. godinu. Ovaj akreditovani program se održava u novom edukacionom centru na spratu Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ i organizuje se u saradnji sa Zajednicom biblioteka univerziteta u Srbiji. Program traje ukupno 6 časova (raspoređeno u dva dana) i boduje se sa 6 bodova.

Cilj programa je da upozna polaznike sa najnovijim informacijama u vezi sa korišćenjem dostupnih elektronskih izvora, kako komercijalnih, tako i onih u otvorenom pristupu. Kroz intenzivnu radionicu, predavanja praćena vežbanjima, polaznicima se omogućava da saznaju ili utvrde znanja o relevantnim resursima koji su važni za svakodnevni rad u bibliotečko-informacionoj delatnosti, a koji naročito mogu biti dragoceni u radu sa korisnicima.

Neke od tema koje su obuhvaćene ovim programom su: tehnike pretraživanja, Pokret za otvoreni pristup, digitalni repozitorijumi, komercijalni časopisi dostupni putem KoBSON-a, elektronske knjige, čitanje 2.0, knjige u slobodnom pristupu (više).

Seminar je besplatan i namenjen je bibliotekarima i knjižničarima zaposlenim u svim tipovima biblioteka (visokoškolskim, specijalnim, javnim, školskim i dr.).

Svi zainteresovani biće blagovremeno obavešteni o slobodnim terminima ukoliko ova dva termina budu popunjena.

Kontakt osoba za prijavljivanje:

Maja Đorđević
e-mail: djordjevic@unilib.bg.ac.rs
tel: 011/3370-507

Do kraja oktobra 2014.godine je održano ukupno 12 seminara sa 189 polaznika (više).

KOMENTARI POLAZNIKA:

Keep on doing good job.
Samo nastavite u istom stilu.
Ljubazni, stručni, odlična edukacija.
Izuzetno koristan seminar. Trebalo bi da ga pohađa što više kolega.
Još seminara!

Poslednji put promenjeno: 25/11/2014 19:09

© Univerzitetska biblioteka "Svetozar Marković". Kontakt: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Bulevar kralja Aleksandra 71, Beograd · tel: (+381.11) 3370-509 · faks: (+381.11) 3370-354