Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!

Универзитетска библиотека "Светозар Марковић"
Loading
 
 
Univerzitetska biblioteka Svetozar Markovic

Едукација

Акредитован курc

Универзитетска библиотека „Светозар Марковић“ је, Одлуком Народне библиотеке Србије од 30. 12. 2013. године, акредитовала програм Информациона писменост у библиотекама: комерцијални и некомерцијални електронски извори информација као део сталног стручног усавршавања у библиотечко-информационој делатности за 2014. годину. Овај акредитовани програм се одржава у новом едукационом центру на спрату Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“ и организује се у сарадњи са Заједницом библиотека универзитета у Србији. Програм траје укупно 6 часова (распоређено у два дана) и бодује се са 6 бодова.

Циљ програма је да упозна полазнике са најновијим информацијама у вези са коришћењем доступних електронских извора, како комерцијалних, тако и оних у отвореном приступу. Кроз интензивну радионицу, предавања праћена вежбањима, полазницима се омогућава да сазнају или утврде знања о релевантним ресурсима који су важни за свакодневни рад у библиотечко-информационој делатности, а који нарочито могу бити драгоцени у раду са корисницима.

Неке од тема које су обухваћене овим програмом су: технике претраживања, Покрет за отворени приступ, дигитални репозиторијуми, комерцијални часописи доступни путем КоБСОН-а, електронске књиге, читање 2.0, књиге у слободном приступу (више).

Семинар је бесплатан и намењен је библиотекарима и књижничарима запосленим у свим типовима библиотека (високошколским, специјалним, јавним, школским и др.).

Сви заинтересовани биће благовремено обавештени о слободним терминима уколико ова два термина буду попуњена.

Контакт особа за пријављивање:

Маја Ђорђевић
e-mail: djordjevic@unilib.bg.ac.rs
tel: 011/3370-507

До краја октобра 2014.године је одржано укупно 12 семинара са 189 полазника (више).

КОМЕНТАРИ ПОЛАЗНИКА:

Keep on doing good job.
Само наставите у истом стилу.
Љубазни, стручни, одлична едукација.
Изузетно користан семинар. Требало би да га похађа што више колега.
Још семинара!

Последњи пут промењено: 25/11/2014 19:09

© Универзитетска библиотека "Светозар Марковић". Контакт: webmaster@unilib.bg.ac.rs
Булевар краља Александра 71, Београд · тел: (+381.11) 3370-509 · факс: (+381.11) 3370-354