Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!
Профессорский читальный зал
Радно време
понедељак – петак 8.00 – 20.00 субота 8.00 – 14.00

Број места: 18.

Локација: први спрат.

Контакт
E: Адреса
T: 3370506

Коришћење и позајмица
Пре уласка у читаоницу, корисник на гардероби предаје своју чланску карту и ствари (ташну, торбу, итд.).

Читаоница је намењена наставном особљу универзитета и другим истраживачима, као и читаоцима који користе докторске дисертације, грађу из Одељења реткости или књиге набављене међубиблиотечком позајмицом. Читаоница располаже богатом збирком приручника и речника. (линк иде на времеплов>колекције>приручници и речници)

За коришћење фонда Универзитетске библиотеке попуњава се реверс за коришћење књига у читаоницама, односно резервише се књига путем сервиса „Моја библиотека“.
Публикацију корисник добија од дежурног радника у читаоници.
У Професорској читаоници књига се може задржати најдуже 3 месеца. Ако се не користи 10 дана узастопно, враћа се у магацин.

Уношење својих публикација и белешки у читаонице корисник је дужан да пријави библиотекару у читаоници.

У читаонице је забрањено уношење хране и пића..