Овај вебсајт представља архиву старог вебсајта Универзитетске библиотеке који је био у функцији до 2013. године и од тада се не ажурира. Молимо Вас да посетите вебсајт unilib.rs на ком можете пронаћи актуелне информације и изворе. Хвала!
You are visiting an archived website of the University Library in Belgrade that was functional up until 2013 and is not being updated since. Please visit unilib.rs for current information and resources. Thank you!
Явление случайных открытий

Веб: В создании

Статус: Действующий

Продолжительность: 2012-2016

Цель

Подстицање феномена случајних открића (Serendipity) који данас представља полугу научног напретка од које се очекују највећи резултати у креирању синергетских ефеката мултидисциплинарних истраживања.

Партнеры

  • Филологический факультет
  • Университет в Белграде
  • Университетская библиотека «Светозар Маркович»

Описание деятельности

У оквиру овог циклуса угледни предавачи из земље и иностранства осветлиће различите области научног деловања у покушају да се подстакне феномен случајних открића (Serendipity) који данас представља полугу научног напретка од које се очекују највећи резултати у креирању синергетских ефеката мултидисциплинарних истраживања. У оквиру наредних догађаја у овом циклусу у Београду ће говорити угледни научници, филозофи и уметници из Шведске, Холандије, Велике Британије, САД и Србије.

Архив мероприятий

Джеймс Х. Биркс «Ницше и 2001: Космическая одиссея» (15 марта 2012 года) лекция и выставка

Контакт

Е-мейл: Адам Софронијевић
Телефон: +381 11 3370 160