Укључите се у Khanaton, трку за бесплатно и слободно знање!

Khan Академија 6.11.2014. по први пут организује #Khanaton, онлајн догађај који ће окупити све оне који су вољни да допринесу бесплатном и слободном знању.

Khan академија, непрофитна образовна организација, и њена иницијатива за српски језик, по први пут организује #Khanaton, онлајн догађај који ће окупити све оне који су вољни да поклоне сат свог времена и допринесу бесплатном и слободном знању! Током тих сат времена, 6. новембра од 19 часова, преводиће се интерактивне вежбе из "ране" математике, које су тренутно, осим на енглеском, доступне још и на само неколико других светских језика.
 
Khan Академија тренутно садржи преко 6.000 снимака из разних области, више од 100.000 вежби, а пружа и подршку за вођење виртуалних учионица са богатим увидом у статистику напредовања вођену у реалном времену. Употреба овог алата омогућава примену разних нових модела образовања, као што су тзв. "flipped" учионица, "blended" учење, ротациони модел...

Циљ Khanatona јесте да заједно повећамо обим материјала који је локализован на српски језик, како бисмо дошли и до верзије саме платформе на српском језику. Тада ће Khan Академија моћи да уђе и у наше учионице и тиме помогне да образовање направи још један корак ка будућности!

Пријавите своје учешће на Google+ или Facebook страницама посвећених Khanatonu.